KenniscentrumAfdelingen › Dagbehandeling oncologie › Dagbehandeling Oncologie
Patiëntenfolders

Dagbehandeling Oncologie

kortdurend verblijf o.a. chemotherapie


De Dagbehandeling Oncologie is bereikbaar via het telefoonnummer (0314) 32 97 46. Ook kunt u hier een afspraak maken voor het verpleegkundig oncologisch spreekuur.

Route

In verband met corona is de dagbehandeling verplaatst naar Afdeling B1

Behandeling op de Dagbehandeling Oncologie

Op de afdeling Dagbehandeling Oncologie komen patiënten voor een kortdurende behandeling met chemotherapie, immunotherapie of ondersteunende behandelingen. Patiënten die minimaal een nacht moeten blijven na de behandeling met chemotherapie, worden opgenomen op de verpleegafdeling.
Patiënten die starten met een behandeling bezoeken eerst het verpleegkundig oncologisch spreekuur. Hier ontvangt de patiënt alle informatie die nodig is voor de start van chemotherapie. Een afspraak voor dit spreekuur wordt via de behandelend specialist gemaakt door de secretaresse  of een van de verpleegkundigen.

Verblijf op de Dagbehandeling Oncologie

Tijdens de behandeling ligt u op een bed of zit u in een stoel. De behandelduur varieert van een half uur tot enkele uren, Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee de medicijnen mogen worden toegediend. 
Het advies is om makkelijke zittende kleding aan te trekken. U heeft de beschikking over een televisie, er zijn tijdschriften en boeken aanwezig op de afdeling. Daarnaast is er gratis WIFI. 
We bieden u regelmatig iets te drinken aan en u ontvangt een lunch bestaande uit soep en een broodmaaltijd. 
Tijdens de kuur mag eventueel een naaste bij u blijven. Als de medicijnen worden toegedient mag u de afdeling niet verlaten maar u kunt uiteraard wel naar het toilet.  

Meer informatie
Deel deze pagina: