Overslaan en naar de inhoud gaan

Dagbehandeling Oncologie

kortdurend verblijf o.a. chemotherapie op F1

Gepubliceerd op: 09 oktober 2008

De Dagbehandeling Oncologie is bereikbaar via het telefoonnummer (0314) 32 97 46

Route

Dagbehandeling oncologie bevindt zich op verpleegafdeling F1. U volgt de route naar F1.

Behandeling 

Op de afdeling Dagbehandeling Oncologie komen patiënten voor een kortdurende behandeling met chemotherapie, immunotherapie of ondersteunende behandelingen.
Patiënten die minimaal een nacht moeten blijven na de behandeling met chemotherapie, worden opgenomen op de verpleegafdeling.
Patiënten die starten met een behandeling bezoeken eerst het verpleegkundig oncologisch spreekuur. Hier ontvangt de patiënt alle informatie die nodig is voor de start van chemotherapie. Een afspraak voor dit spreekuur wordt gemaakt door het Centraal Planbureau

Afspraak maken voor Dagbehandeling Oncologie

Afspraken voor chemotherapie worden gemaakt door het Centraal Planbureau. Zij nemen contact met u op om de afspraak voor de chemotherapie in te plannen. Indien u een afspraak wilt wijzigen, kunt u zelf contact opnemen met het Centraal Planbureau. Zij zijn op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer: (0314) 32 94 45. 

 

Verblijf op de Dagbehandeling Oncologie

Tijdens de behandeling ligt u op een bed of zit u in een stoel. De behandelduur varieert van 30 minuten tot enkele uren, Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee de medicijnen mogen worden toegediend. 
Het advies is om makkelijke zittende kleding aan te trekken. U heeft de beschikking over een televisie, er zijn tijdschriften en boeken aanwezig op de afdeling. Daarnaast is er gratis WIFI. 
We bieden u regelmatig iets te drinken aan en u ontvangt een lunch bestaande uit soep en een broodmaaltijd. 
Tijdens de kuur mag eventueel een naaste bij u blijven. Als de medicijnen worden toegedient mag u de afdeling niet verlaten maar u kunt uiteraard wel naar het toilet. 

Meer informatie

 

Laatst bijgewerkt op: 03 april 2023

Anatomie

Anatomie

Borst en Lymfestelsel

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker