Overslaan en naar de inhoud gaan

Samenwerking mammacare

Alliantie Regionale TopZorg (ARTZ)

Gepubliceerd op: 29 maart 2022

Voor oncologische behandelingen werkt het Slingeland Ziekenhuis samen met Rijnstate in Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede in A.R.T.Z. Oncologisch centrum.
Ook op het gebied van borstkanker werken deze drie ziekenhuizen nauw samen in deze alliantie.

In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum brengen we de oncologische zorg van drie ziekenhuizen in Gelderland bij elkaar, met de Radiotherapiegroep als vaste verwijspartner voor radiotherapeutische zorg. Door kennis en ervaring met elkaar te delen en gespecialiseerde teams per kankersoort te vormen, verbeteren we de zorg.

Gespecialiseerde zorg voor borstkankerpatiënten

Het A.R.T.Z. Oncologisch centrum is één van de drie grootste borstkankercentra van Nederland. We behandelen gezamenlijk meer dan 800 nieuwe patiënten met borstkanker per jaar. Onze specialisten zien veel patiënten en zijn daardoor bijzonder ervaren in het behandelen van kwaadaardige en niet-kwaadaardige aandoeningen in de borst. Hierdoor zijn wij ook zeer ervaren in het behandelen van specifieke patiëntengroepen, zoals jonge vrouwen, vrouwen met lokaal uitgebreide ziekte, mannen, familiaire risicogroepen en kwetsbare ouderen met borstkanker.

Laatst bijgewerkt op: 29 maart 2022

Anatomie

Anatomie

Borst en Lymfestelsel

Janny in gesprek met Ulrike, klinisch psycholoog en Nadia, medisch maatschappelijk werker.
Ondersteuning bij het omgaan met kanker