KenniscentrumZorgverlenersVerpleegkundig specialist › Janneke Lanke › Janneke Lanke

Janneke Lanke

Verpleegkundig specialist Oncologie Hematologie

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds: 2012Janneke Lanke med
(BIG nr.  69915671230)

Opleiding en specialisaties

  • Opleiding HBO-verpleegkunde: 2008-2012, Hogeschool Windesheim Zwolle.
  • 2015 - 2016: Vervolgopleiding oncologieverpleegkundige, Radboud Zorgacademie Nijmegen
  • 2019 - 2021: Master Advanced Nursing Practice, HAN University of Applied Sciences Nijmegen

Aandachtsgebieden

  • Zorgcoördinator oncologische/hematologische patiënten tijdens chemo- en/of immunotherapie
  • Hemato-oncologie
  • Chemotherapie en anti-hormonale therapie bij prostaatkanker
  • Anti-hormonale therapie bij borstkanker

Even voorstellen

Na mijn opleiding tot HBO-verpleegkundige ben ik direct als verpleegkundige aan de slag gegaan in het Slingeland Ziekenhuis. Ik was werkzaam op diverse afdelingen, maar ik kwam er al snel achter dat mijn hart lag bij de zorg voor oncologische patiënten.
Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest op de verpleegafdeling oncologie/hematologie, heb ik de vervolgopleiding oncologieverpleegkundige gevolgd en momenteel volg ik de master Advanced Nursing Practise. Met deze opleiding werd ik opgeleid tot verpleegkundig specialist (VS). Dit is een functie die zich qua bevoegdheid bevindt tussen arts en verpleegkundige. Hiermee kan ik verschillende taken van de arts overnemen en in bepaalde gevallen zelf diagnoses stellen en medicatie voorschrijven. Hierbij specialiseer ik mij op de beschreven aandachtsgebieden.
Als zorgcoördinator voor oncologische en hematologische patiënten die een behandeling ondergaan met chemo- en/of immunotherapie, ben ik vast aanspreekpunt en mag ik patiënten en hun naasten begeleiden en ondersteunen tijdens het traject van ziekte en behandeling. Daarnaast kunt u mij zien op de polikliniek Oncologie of Hematologie, waar ik tijdens mijn spreekuren patiënten zie uit mijn verschillende aandachtsgebieden.
Deel deze pagina: